Oranjeconcours

Koningsdag 27 april overveld Jagtlust

Dit jaar wordt op Koningsdag alweer het 37ste Oranjeconcours georganiseerd. Dit concours wordt gehouden op het terrein tegenover het Gemeentehuis Jagtlust, Soestdijkseweg Zuid 187. Aanvangstijd is 11:30 uur.

Het Oranjeconcours staat in de aangespannen wedstrijdsport bekend als startwedstrijd voor het “groene” seizoen. De rijders en liefhebbers van Tuigpaarden, Tuigpaarden Fries Ras, Hackney’s en Shetlanders komen dan ook van heinde en verre naar De Bilt voor een geweldige middag paardensport.

Naast de wedstrijdrubrieken van de verschillende rassen, wordt er ook een spectaculaire show verzorgt door Heiblumke Horses uit Koningslust met een vierspan Friese paarden voor de Romeinse strijdwagen. Een show met snelheid en spektakel die u zeker niet mag missen.

Op het concoursterrein is er voor de kinderen de mogelijkheid om een rondje op een pony te rijden. De ponyritjes worden ook dit jaar weer verzorgt door Stal van Brenk uit Groenekan.

Op het terrein zijn stoelen aanwezig. Programmaboekjes worden rondom de ring verkocht. Entree, in combinatie met het Spellenfestival georganiseerd door het Oranjecomité, is € 4.00 per persoon. Donateurs van het Oranjecomité De Bilt-Bilthoven (op vertoon van de Donateurskaart 2018) en kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang.

Het Oranjeconcours gaat altijd door, ook als het regent. Natuurlijk gaan we ervan uit dat het gewoon prachtig weer wordt.

Voor meer informatie over eerdere edities van het Oranjeconcours verwijzen wij u graag naar onze website: www.oranjeconcours.nl. Op de website vind u ook de lijst met bedrijven en instellingen die ons concours ondersteunen door middel van een financiële bijdrage. Het Oranjeconcours heeft ook een facebookpagina: www.facebook.nl/oranjeconcoursdebilt. Houd deze pagina in de gaten voor het laatste nieuws over het concours.